Josya Sijmonsma, bekend van de cursussen Medical Taping en schrijfster van het boek “Medical Taping Concept - Manual”, heeft speciaal voor de sportverzorgers de nieuwe Sijmoves® methode ontwikkeld. Dit is een methode die de fysiologische bewegingsuitslag van een gewricht kan verbeteren. 

De cursussen zijn gemaakt omdat de sportverzorgers in Nederland een toenemend belangrijke rol spelen bij de verzorging van mensen met een probleem in het bewegingsapparaat. Tot nu toe waren er echter weinig mogelijkheden voor sportverzorgers om speciaal gericht op gewrichten te werken. Met deze cursussen wordt daar verandering in gebracht! 

Voor sportverzorgers die mogelijkheden zoeken om hun kennis en vaardigheden over gewrichten verder te vergroten en te verdiepen, bieden wij als eerste in Nederland deze nieuwe cursussen aan! De methode is veilig, pijnvrij, snel en doelmatig en geschikt voor alle sportverzorgers die hun competentie verder willen uitbreiden naar gewrichten. 

De Sijmoves® methode is opgebouwd in modules, per module wordt een gewricht behandeld. 

Goed nieuws! Alle modules Sijmoves Gewrichtstherapie zijn geaccrediteerd door de NGS voor zowel de sportmasseur als de sportzorgmasseur met 12 punten!
 

Indicaties voor toepassingen Sijmoves:

De Sijmoves methode kan worden toegepast bij (pijnlijke) bewegingsbeperkingen of pijn in het bewegingstraject. Hierbij kan gedacht worden aan bewegingsbeperkingen die zijn ontstaan na een periode van immobilisatie, maar bijvoorbeeld ook aan:

  • Slotklachten in de knie
  • Voetballerslies 
  • Restklachten na enkeldistorsie 
  • Bewegingsproblemen na (relatief) klein trauma
  • Tenniselleboog of golfelleboog 
  • Frozen shoulder 
  • SI-blokkeringen 
  • Bewegingsproblemen na verstuikingen 
  • Sommige overbelastingsklachten
  • Enzovoort....

Het toepassingsgebied is dus erg breed en divers. Problemen in spieren en weke delen kunnen een gewrichtsprobleem veroorzaken, maar een gewrichtsprobleem kan ook klachten in spieren en weke delen geven!

De indicaties komen afhankelijk van de module aan de orde in een van de volgende cursussen:

Cursus Sijmoves module Knie
Cursus Sijmoves module Enkel/Voet
Cursus Sijmoves module Heup & Bekkengordel
Cursus Sijmoves modele Elleboog, Pols/Hand
Cursus Sijmoves module Schouder 
Cursus Sijmoves module Wervelkolom & Thorax

© Lopharm BV, 2021. Ontwikkeld door Custom Website.

Lopharm BV gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer