Cursus Sijmoves® - Module Wervelkolom & Thorax

Geaccrediteerd door het NGS en KTNO geaccrediteerd onder K10680

Zoals in elke module, is er veel aandacht voor specifieke gewrichtsonderzoeken, waarbij alle behandelaspecten aan de orde komen. En ook binnen deze module worden diverse pijn dempende en mobiliserende technieken geleerd, specifiek voor Wervelkolom en Thorax. Toch wijkt deze module qua opzet iets af van de andere 5 modules.

Om de wervelkolom veilig, verantwoord en effectief te kunnen behandelen, is er in de allereerste plaats kennis nodig van diverse pathologie die zijn oorsprong kan hebben in de wervelkolom. Naast die kennis, moeten de cursisten ook beschikken over de vaardigheden om deze pathologie op te sporen en vast te kunnen stellen. Hierbij moet vooral gedacht worden aan grotere, of juist kleinere, hernia’s. Het spreekt voor zich, dat juist in die omstandigheden uiterst voorzichtig en terughoudend gewerkt moet worden en de cliënt op een juiste manier moet worden doorgestuurd.

Binnen deze module is er daarom veel aandacht voor de opbouw van wervelkolom en zenuwstelsel. Er wordt uitgebreid ingegaan op de manier waarop bepaalde huidgebieden een relatie hebben met een bepaald wervelniveau.

Er is aandacht voor het testen van reflexen en waarom de informatie van de reflextesten relevant is voor de juiste behandeling. Het begrip ‘Kenspieren’ wordt besproken en de vaardigheid om deze ‘kenspieren’ te testen wordt geoefend. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om de huidtesten en de reflextesten te oefenen, zodat de cursist alle vaardigheden beheerst.

De cursist leert een onderscheid maken tussen pathologie die wel, of die juist niet, met Sijmoves Gewrichtstherapie behandeld kan worden. De pijn dempende mogelijkheden zijn binnen deze module erg relevant, maar ook zeker de mobiliserende technieken als het probleem van de cliënt zich daarvoor leent.

Ook binnen deze module worden alle vaardigheden uitgebreid geoefend, met elkaar en op elkaar. Nog meer dan in andere modules toch al gebruikelijk is, wordt hierbij extra veel aandacht besteed aan het welzijn van de oefenpartner.

De methode is direct toepasbaar in de eigen praktijk, veilig, pijnvrij en effectief!


Algemene cursusinformatie

Cursusduur: 2 dagen
Cursusdata: Nader te bepalen
Accreditatie: NGS 12 punten
Cursuslocatie: Emmen
Cursusaanvang: 9.00 uur
Cursuseinde: Tussen 17.00 en 18.00 uur
Cursuskosten: € 325,00 (BTW vrijstelling)
  Inbegrepen zijn koffie, thee, lunch, syllabus en certificaat.


Cursusprogramma dag 1

 • Anatomie en kennis van de gewrichten
 • Embryologie en neurologie
 • Reflexen, kenspieren en sensibiliteit
 • Neurologische testen en andere testen
 • Interpretatie van alle onderzoeksgegevens
 • Bewegingsleer intra-articulaire bewegingen
 • Indicaties en contra-indicaties voor Sijmoves®.


Cursusprogramma dag 2

 • Korte herhaling belangrijke punten dag 1
 • Behandeling bij pijnlijke bewegingsbeperking
 • Sijmoves specifiek, mobiliserende handgrepen
 • Pijndemping door tracties en translaties
 • Overige informatie


Voorwaarde tot deelname

 1. Een andere Sijmoves module al gevolgd te hebben
 2. Vooraf zelfstudie van de  Pathologie van Wervelkolom & Thorax.
  Deze wordt u opgestuurd na inschrijving. 


De bedoeling van de cursus is dat u na afloop beter in staat bent om de oorzaak van een bewegingsbeperking vast te stellen, herkent bij welke bewegingsbeperking u de cliënt niet of juist wel kunt helpen en de mogelijkheden heeft om dit veilig, pijnvrij en efficiënt te doen. Klik hier voor meer informatie over Sijmoves gewrichtstherapie. 


Advies

Draag gemakkelijk zittende kleding en schoeisel die snel aan- en uit te trekken zijn, neem een badlaken mee en een flacon desinfectans om tussendoor uw handen te reinigen.

De cursus gaat alleen door indien er voldoende belangstelling is.

 

© Lopharm BV, 2021. Ontwikkeld door Custom Website.

Lopharm BV gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer