Privacyverklaring

Wij respecteren de privacy van bezoekers van onze website en wij vinden het belangrijk dat uw persoonsgegevens goed beschermd worden. Daarom dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van uw persoonsgegevens gebeurt op een wijze die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt.

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen, met welk doel wij dit doen en met wie deze gedeeld kunnen worden. Wij kunnen de privacyverklaring wijzigen indien nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Heeft u na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen, laat het ons dan weten via info@lopharm.nl of via +31(0)591-630606.

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle (persoons)gegevens die Lopharm verzamelt en verwerkt van bezoekers van de website en alle diensten van Lopharm. Door gebruik te maken van onze website en/of diensten geeft u toestemming voor verwerking van uw persoonsgegevens volgens deze privacyverklaring.

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op het gebruik en de verwerking van persoonsgegevens van websites van derden die via hyperlinks te benaderen zijn. Lopharm is ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor advertenties van derden.

Doeleinden van de gegevensverwerking

Bestelling verwerken en uitleveren
Voor het verwerken en uitleveren van uw bestelling hebben wij uw naam, e-mailadres, factuur- en afleveradres(sen), betaalgegevens en telefoonnummer nodig. Daarmee kunnen wij u op de hoogte houden over uw bestelling en uw bestelling laten bezorgen. Deze gegevens verwerken wij in een online boekhoudprogramma. Uw naam en afleveradres geven wij (indien nodig) door aan onze bezorgdiensten. Deze externe partijen zullen de privacy en veiligheid van uw persoonsgegevens borgen.

Uw account
Indien u een account aanmaakt slaan wij de volgende gegevens op: uw naam, factuur- en afleveradres(sen), telefoonnummer, e-mailadres en de branche waarin u werkzaam bent. Handig, want dan hoeft u deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren. Wij bewaren ook gegevens over eerdere bestellingen, zodat u deze makkelijk kan terugvinden. 

Achteraf betalen
Als u, ingelogd met uw account, een bestelling plaatst en kiest voor de betaling achteraf (op rekening), dan kunnen wij u mailen of bellen om u te herinneren aan een factuur die nog niet betaald is. Ook kunnen wij uw gegevens doorgeven aan een incassobureau en/of deurwaarder die namens ons niet-betaalde facturen incasseert. Deze persoonsgegevens worden per e-mail verzonden en zullen strikt vertrouwelijk worden bewaard, beveiligd en verwerkt.

Formulieren op onze website

Als u een e-mail, een contactformulier met naam, telefoonnummer en e-mailadres of een retourformulier met persoonsgegevens naar ons stuurt, dan worden de gegevens van de e-mail, het contactformulier of het retourformulier alleen gebruikt voor volledige beantwoording en/of afhandeling daarvan.

Voor het aanmelden voor een cursus, workshop of andere activiteiten gebruiken wij inschrijfformulieren voorzien van de volgende persoonsgegevens: naam, e-mailadres, factuuradres, branche waarin u werkzaam bent, vooropleiding en (indien van toepassing) brancheorganisatie en lidnummer. Voor de uitgifte van een certificaat zijn wij ook uw geboortedatum en geboorteplaats nodig. Soms ontkomen wij er niet aan om uw naam, geboortedatum en geboorteplaats, brancheorganisatie en lidnummer door te geven aan een van onze opleidingspartners. Dit in verband met de aanmaak van certificaten en het verwerken van accreditatiepunten voor een cursus. Deze persoonsgegevens worden per e-mail verzonden aan opleidingspartners met wie wij een overeenkomst hebben gesloten. Alle gegevens die door Lopharm en onze opleidingspartners worden verzameld, zullen ook strikt vertrouwelijk worden bewaard, beveiligd verwerkt en zullen niet worden doorverkocht. De gegevens van formulieren worden alleen per e-mail verzonden naar de afdeling of partners waarvoor deze relevant zijn.

Nieuwsbrief

Lopharm biedt u de mogelijkheid om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Hiermee geeft u toestemming om uw voornaam, achternaam en e-mailadres op te slaan op de servers van Mailchimp (het door ons gebruikte mailsysteem), staande in Amerika. Wij hebben op het gebruik van uw gegevens door Mailchimp geen invloed. Lees het privacybeleid van Mailchimp voor meer informatie. Hierin valt onder andere te lezen dat Mailchimp e-mailadressen niet verkoopt aan derden. Door gebruik te maken van Mailchimp kunnen wij u op de hoogte houden van producten, activiteiten, nieuws en/of ontwikkelingen. Via onze nieuwsbrief heeft u ten allen tijde de mogelijkheid uw gegevens te wijzigen en/of u af te melden voor onze nieuwsbrief. 

Reviews

Wij bieden u de mogelijkheid een review te plaatsen op onze website. Deze wordt door ons getoond met de door u verstrekte persoonsgegevens, zoals naam, bedrijf en functie. Uw naam, e-mailadres en IP-adres worden voor onbepaalde tijd veilig opgeslagen op een server in Nederland.  

Gebruik van cookies

Welke cookies
Lopharm maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat door uw browser op de harde schijf van uw computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. Analytische cookies gebruiken wij om bijvoorbeeld bezoekersstatistieken bij te houden. Zo krijgen wij beter inzicht in het functioneren van onze website. Functionele cookies zijn nodig om onze webshop te laten functioneren. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden die bijhouden wat er in uw winkelwagentje zit. Momenteel maken wij nog geen gebruik van trackingcookies (cookies die individueel surfgedrag bijhouden en profielen opstellen om bijvoorbeeld gerichte advertenties mogelijk te maken)! Indien dit wel het geval is, zullen wij dit in deze verklaring opnemen en vragen wij individuele toestemming om deze te mogen plaatsen.

Cookies wissen en blokkeren
Sessie cookies worden na elk bezoek automatisch verwijderd. Permanente cookies kunt u via de browserinstellingen op ieder gewenst moment verwijderen. U kunt er tevens via de browserinstellingen voor kiezen om geen cookies toe te staan. Houd er dan wel rekening mee dat dit invloed heeft op de werking van onze website. Voor meer informatie over het blokkeren en verwijderen van cookies kunt u de handleiding en instellingen van uw browser raadplegen.

Google Analytics

Wij registreren gegevens over het gebruik van onze website met cookies van Google Analytics. Zo houden wij bij op welke manier u onze website bezoekt, hoe vaak en hoe lang u bepaalde pagina’s bezoekt en wat uw klik- en surfgedrag is. Met deze gegevens kunnen wij onze website verbeteren en (laten) aanpassen naar de wensen van onze gebruikers. De gegevens worden 26 maanden bewaard, voordat deze automatisch worden verwijderd van de servers van Analytics.

Lopharm heeft een overeenkomst met Google afgesloten voor de verwerking van persoonsgegevens. De optie om gegevens te delen met andere diensten (waaronder diensten van Google zelf) is uitgeschakeld en IP-adressen zijn geanonimiseerd.

Beveiliging en bewaring

Alle medewerkers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wij nemen de passende technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen. Zo worden de gegevens die u via de website invoert, versleuteld via een Secure Socket Layer (SSL) verbinding verzonden, en worden de gegevens opgeslagen op beveiligde servers in Nederland. Voor onze administratie maken wij gebruik van een online boekhoudprogramma. Deze voldoet aan strikte veiligheidseisen en wordt regelmatig getest door externe specialisten. De veiligheid van uw persoonsgegevens wordt hierdoor gewaarborgd. 

Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan redelijkerwijs noodzakelijk gezien de doeleinden waarvoor de gegevens zijn verzameld. De gegevens van bestelformulieren, inschrijfformulieren, contactformulieren, nieuwsbriefaanmeldingen, bezoekersstatistieken en back-ups worden opgeslagen op een server in Nederland voor onbepaalde tijd. U kunt ons op ieder moment verzoeken om gegevens te verwijderen of aan te passen. Lopharm kan ervoor kiezen om bepaalde persoonsgegevens niet (direct) te verwijderen indien dit gezien wettelijke bewaartermijnen van Lopharm verplicht is, en het bewaren van deze gegevens geen onevenredige inbreuk maakt op uw privacy.

Inzage, correctie en verwijdering

Lopharm houdt zich aan de wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens.  Als u klant bij ons wordt, maken wij een account voor u aan. Binnen dit account kunnen bepaalde gegevens bovendien op ieder gewenst moment worden gewijzigd. U kunt uw eigen persoonsgegevens opvragen en verzoeken om deze te laten corrigeren of verwijderen door een mail te sturen naar info@lopharm.nl

Indien u bent aangemeld voor een nieuwsbrief bevat elke nieuwsbrief een link om uw gegevens te wijzigen en/of u hiervoor af te melden. In het kader van veiligheid maakt onze IT-er back-ups en controleert deze op juistheid. Het is daarom niet mogelijk uw gegevens achteraf uit de back-ups te laten verwijderen.

Als u klachten heeft over de manier waarop wij met uw gegevens omgaan, laat ons dit dan weten, zodat wij hiermee aan de slag kunnen. Komen wij onze verplichtingen niet na, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Vragen, bezwaren, verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van persoonsgegevens kunnen worden verstuurd naar: info@lopharm.nl

Aanpassen privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Het verdient daarom aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld in te zien, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Herzien: mei 2018

Lopharm BV
Waanderweg 52
7812 HZ Emmen
T. +31 (0)591 630606
E. info@lopharm.nl

 

© Lopharm BV, 2018. Ontwikkeld door Custom Website.

Lopharm BV gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer