Het gebruik van essentiële oliën

Recentelijk hebben wij in samenwerking met de firma Volatile een workshop aromatherapie voor pedicures georganiseerd. Een geslaagde workshop waarbij pedicures kennis hebben gemaakt met essentiële oliën en hoe deze binnen een voetverzorgingspraktijk toegepast kunnen worden. Uiteraard kunnen essentiële oliën ook door andere professionals, zoals bijvoorbeeld massagetherapeuten, ingezet worden. In het kort volgen hieronder een aantal belangrijke aandachtspunten bij gebruik van essentiële oliën.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een therapie die gebruik maakt van essentiële oliën ter bevordering van de gezondheid. De therapeutische eigenschappen van deze oliën hebben een positieve invloed op lichaam en geest. Essentiële oliën ook wel etherische of aromatische oliën genaamd, kunnen worden vermengd met neutrale basis producten, zoals massageolie, bad/doucheolie, bodymilk, neutrale crème of dode zeezout. 

Ons assortiment essentiële oliën is afkomstig van de firma Volatile. Volatile is een van de bekendste leveranciers van kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën in Nederland. Alle oliën worden bij binnenkomst door Volatile getest, middels een fysisch, organoleptisch en gaschromatografisch onderzoek.

Toepassingen

Alle essentiële oliën zijn antiseptisch en verdampen gemakkelijk. Daarom zijn de meeste oliën geschikt voor verdamping via een vernevelaar (diffuser) of een aromasteentje. Zo dragen ze bij aan een verbeterde luchtkwaliteit in een woon- of praktijkruimte. Lees hier meer informatie over het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Andere toepassingen zijn:

 • Stomen en inhalleren
  Gebruik > Voeg 2 tot 4 druppels essentiële olie toe aan een schaal met heet water.
 • Baden
  Gebruik > Gebruik nooit overdunde essentiële olie in bad! Vermeng ca. 10 ml bad/doucheolie met 4 tot 6 druppels essentiële olie.
  Gebruik bij voetbaden > Vermeng 2 druppels essentiële olie met 2 eetlepels dode zeezout of 5 ml neutrale bad/doucheolie.
 • Massage
  Gebruik > Meng 2 tot 6 druppels essentiële olie in 10 ml neutrale basisolie, bijvoorbeeld Volatile Neutraal olie ( een mengsel van 10 % jojoba en 90% amandelolie ) of zuivere amandelolie, jojobaolie of druivenpitolie. In het geval van notenallergie is druivenpitolie het meest verkochte alternatief!
 • In de huishouding
  Voorbeelden > Wasgoed komt heerlijk geurend uit de droger door een doekje met enkele druppeltjes essentiële olie mee te laten drogen en een paar druppeltjes op het filter van de stofzuiger zorgt voor een aangename lucht tijdens het zuigen.
 • In crèmes, shampoos, bodymilk of andere neutrale producten
  Essentiële oliën, met uitzondering van Lavendel en Tea Tree olie, mogen niet puur op de huid aangebracht worden! Altijd gemengd in een neutraal product. 

Niet alle toepassingsmogelijkheden zijn geschikt voor alle essentiële oliën. Lees hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing in de verpakking of vraag het aan van onze verkoopmedewerkers! Ons assortiment essentiële oliën is niet geschikt voor oraal gebruik!

Contra indicaties

Sommige essentiële oliën kunnen huidirritatie veroorzaken of mogen niet gebruikt worden door mensen met hartklachten, bij baby's, kinderen of tijdens de zwangerschap. Voor een aantal essentiële oliën geldt dat het gebruik in combinatie met homeopatische middelen of alcohol sterk afgeraden wordt. Ook hiervoor dient u de gebruiksaanwijzing in de verpakking te raadplegen.

Download hier de veiligheidsvoorschriften en het doseerschema van essentiële oliën.

Kant-en-klaar producten

Naast de neutrale basisproducten en de essentiële oliën hebben wij ook diverse "kant-en-klaar" producten van het merk Volatile in ons assortiment. Deze producten kunnen direct gebruikt worden voor de klachten waarvoor ze dienen.

Neutrale producten waar essentiële oliën aan toegevoegd zijn, zijn onder andere:

Overige producten

Informatie hierover is te vinden via deze link: Diffusers, aromasteentjes en dergelijke

Alle essentiële oliën en andere Volatile producten, die niet in onze webshop te vinden zijn, zijn op aanvraag leverbaar! Neem hiervoor contact op met een van onze verkoopmedewerkers.

Tot slot: Het gebruik van essentiële oliën is niet iets om mee te experimenteren!

Bron: Volatile
Nieuwsarchief


 • 29-08-2020
  Actie van de maand
 • 05-07-2020
  Non-Touch desinfectie
 • 19-05-2020
  Desinfectie
 • 15-04-2020
  Coronabeleid
 • 03-04-2020
  Mondmaskers leverbaar
 • 16-03-2020
  Corona update
 • 03-03-2020
  NGS accreditatie rond
 • 02-03-2020
  Corona besmetting en Volair Fresh
 • 13-02-2020
  Speciale aanbieding
 • 02-02-2020
  Het gebruik van essentiële oliën


 • © Lopharm BV, 2020. Ontwikkeld door Custom Website.

  Lopharm BV gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer