Verbeter de luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit (in een woon- en werkruimte) heeft een enorme invloed op de kwaliteit van leven! Vaak laat de luchtkwaliteit in ruimtes te wensen over. Het gebruik van een aroma diffuser (een luchtbevochtiger en aromatische verdamper ineen) kan de luchtkwaliteit in een woon- en werkruimte verbeteren.Het verdampen van water is goed voor de luchtvochtigheid en door toevoeging van een of meer essentiële oliën in de vernevelaar (diffuser) kunnen we de lucht zuiveren. Als de vernevelaar wordt aangezet, wordt het water door middel van snelle trillingen omgezet in nevel, die samen met de geur door de ruimte wordt verspreid. Hierdoor gaat de woon- of werkruimte lekker ruiken, verdrijft de aroma onaangename geurtjes als zweet, kooklucht etc. en verhoogt het aroma de sfeer, brengt deze rust of activeert deze juist.

Hoe werkt dit?
Door inademing komt de vluchtige olie via de longen in de bloedbaan terecht. Daarnaast roepen ze prikkels op die door het zenuwstelsel naar het limbische systeem van de hersenen geleid worden. Hierdoor hebben de geurige plantaardige oliën een direct merkbare werking op de gemoedstoestand en de lichamelijke conditie van de mens.

Meer dan een geurtje….
De geur die men binnen krijgt via neus en mond, wordt in de mond- en neusholten gefilterd. De oorsprong van de reukzenuw vangt signalen op, selecteert ze en zendt ze door naar de hersenen. De reukzin is een zeer basaal instinct. Het limbische systeem registreert het voorkomen van een bepaalde geurmolecule. Als reactie daarop komen er in de hersenen chemische stoffen vrij die inwerken op het zenuwstelsel, zodat het zich ontspant of juist wordt gestimuleerd. Deze chemische stoffen kunnen het lichaam ook fysiek beïnvloeden. Daarom zijn essentiële oliën ook zo effectief bij de bestrijding van pijn. Als er een teveel aan stress en onrust heerst, zorgt het aroma van bijvoorbeeld Lavendelolie voor ontspanning en rust.

Alle essentiële oliën zijn antiseptisch en verdampen gemakkelijk. Aromamengsels zoals herfst/winter, kerstmix etc. zijn samengesteld uit 100% natuurzuivere essentiële oliën. Enkele druppeltjes (5 tot maximaal 15) van een of meer essentiële oliën of een aromamengsel toegevoegd aan het water in het reservoir van de diffuser is genoeg voor de verneveling van een ruimte tot 30m2.

Bij elke vernevelaar is een handleiding bijgesloten. Lees deze eerst alvorens de diffuser te gebruiken. Naast de gebruiksaanwijzing staan er altijd nog handige tips in.

Bron: Volatile

Ga hier naar ons assortiment diffusers >

Lees hier meer over het gebruik van essentiële oliën.

 


 Nieuwsarchief


 • 05-07-2020
  Non-Touch desinfectie
 • 19-05-2020
  Desinfectie
 • 15-04-2020
  Coronabeleid
 • 03-04-2020
  Mondmaskers leverbaar
 • 16-03-2020
  Corona update
 • 03-03-2020
  NGS accreditatie rond
 • 02-03-2020
  Corona besmetting en Volair Fresh
 • 13-02-2020
  Speciale aanbieding
 • 02-02-2020
  Het gebruik van essentiële oliën
 • 25-11-2019
  Verbeter de luchtkwaliteit


 • © Lopharm BV, 2020. Ontwikkeld door Custom Website.

  Lopharm BV gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer