Dag van de EHBO

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Dag van de EHBO georganiseerd. De Dag van de EHBO is een grootschalige informatiemarkt met diverse demonstraties en activiteiten op het gebied van eerste hulpverlening en zelfredzaamheid.

Met dit evenement hoopt Stichting Eerste Hulp Bevordering de kennis van gediplomeerde EHBO leden van de deelnemende verenigingen te verdiepen en verbreden. Daarnaast willen zij niet-EHBO’ers kennis laten maken met de Eerste Hulp en hen het nut van een EHBO opleiding laten inzien.

De Stichting Eerste Hulp Bevordering is een initiatief van 15 EHBO-verenigingen en het Rode Kruis uit en rondom de gemeente Emmen. De doelstelling van de stichting is het vergroten van de kennis omtrent diverse onderwerpen op het gebied van eerste hulpverlening.

De dag van de EHBO zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 21 september 2019 van 11.00 - 17.00 uur in het Rensenpark (voormalige dierentuin) in Emmen.

Tussen de hoofdingang en de kinderboerderij zullen informatiestands te vinden zijn van onder andere EHBO-verenigingen, de reddingshondenbrigade Drenthe, slachtofferhulp , sportzorg voor de jeugd en nog veel meer. Vanuit de hoofdsponsor Treant zullen diverse stands worden bemand, waaronder het patiëntenportaal, een revalidatiearts, een longverpleegkundige en preventie vaat-hartfalenpoli. Daarnaast zullen er meerdere demonstraties en activiteiten (ook voor kinderen) plaatsvinden. Meer informatie over de standhouders, demonstratie en activiteiten is te vinden via www.sehb.nl


Op een centrale locatie binnen het Rensenpark, tussen Cho en de kinderboerderij, wordt een speciaal “Lopharm plein” ingericht. Wij willen hier het publiek kennis laten maken met diverse facetten van hulpverlening. Daarvoor hebben wij onder onze klanten het massageteam van het Nederlands Genootschap van Sportmasseurs (NGS) bereid gevonden om mensen belangeloos te masseren.

Van Heek Medical (een leverancier van ons) gaat diverse leerzame demonstraties met eerste hulp middelen verzorgen, waaronder verbandmiddelen en brandwonden gel, producten die thuis en onderweg niet mogen ontbreken, want iedereen weet een ongelukje zit in een klein hoekje.

Tot slot; kijk eens naar beneden, de wereld ligt aan je voeten. Onze eigen verkoopmedewerkster, een ervaren voetspecialist, brengt het belang van voetverzorging (met name voor diabetici) onder de aandacht door het visualiseren van allerlei voetproblemen, de gevolgen daarvan en de oplossingen. Een voetafdruk behoort tot de mogelijkheden.
Nieuwsarchief


 • 15-08-2019
  Dag van de EHBO
 • 17-07-2019
  Training HFL en Dadi' Oil
 • 12-07-2019
  Kampioenen 2018/2019
 • 08-07-2019
  Nieuw in onze webwinkel
 • 21-05-2019
  Nieuw: Mikrozid desinfectie
 • 20-05-2019
  Workshop WandelWol geaccrediteerd
 • 23-04-2019
  Opraclean het alternatief voor Clauden
 • 13-04-2019
  Nieuwe voetenlijn
 • 21-02-2019
  Bokstape in het assortiment
 • 31-01-2019
  Februari in het teken van kloven


 • © Lopharm BV, 2019. Ontwikkeld door Custom Website.

  Lopharm BV gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer