Februari in het teken van kloven


Kloven, u kent ze wel, plaatsen waar een gebarsten of ingescheurde huid voor last en pijn kan zorgen. Een extreem droge huid aan de hielen, meestal veroorzaakt door een verminderde talgafscheiding en beperkte transpiratievorming, zorgt ervoor dat de huid minder elastisch wordt en scheurvorming ontstaat. Maar ook een verweekte huid, bijvoorbeeld tussen de tenen, kan voor kloven zorgen. Meestal worden deze kloven veroorzaakt door een schimmelinfectie.

Let wel; kloven kunnen door belasting dieper worden en zelfs gaan ontsteken. Een ander belangrijke noemenswaardigheid is, dat er stofwisselingsaandoeningen zijn, zoals diabetes mellitus, die het vochtgehalte in de huid kunnen beïnvloeden, waardoor de huid ook extreem kan uitdrogen met alle gevolgen van dien. Bovendien moet een schimmelinfectie niet verward worden met de huidaandoening Erythrasma die ook tussen de tenen kan voorkomen en wordt veroorzaakt door een bacterie.
 

Fraisentips bij kloven


 

MedCappen

in diverse diameters en grofheden
Slijpkappen van diamant. Perfekt om dik eelt te verwijderen, maar natuurlijk ook om de kloven nog gladder te maken en de kans op beginnende kloven te verminderen. Een slijpkaphouder voor diverse slijpkappen. Gemakkelijk wisselen van slijpkap met als voordeel dat deze slijpkappen ten opzichte van de "papieren" slijpkappen hygiënischer, duurzamer en in verhouding goedkoper zijn.
.

Diamantfrais 5821/105 

Diamantfraisje in de vorm van een paddenstoel voor in de rand van de kloof, een kant omhoog en andere kant omlaag.
.

Diamantfrais 909/055

Diamantfraisje in de vorm van een paddenstoel voor in de rand van de kloof, een kant omhoog en andere kant omlaag.
.

Hybrid Twisters

in diverse modellen, diameters en grofheden
Fraisjes bestaande uit een combinatie van keramiek en diamant. Perfekt om dik eelt te verwijderen, maar natuurlijk ook om de kloven nog gladder te maken en de kans op beginnende kloven te verminderen.
.

Dia Twisters

in diverse diameters en grofheden
Fraisjes van diamant. Net als hybrid twisters perfect om dik eelt te verwijderen, de kloven nog gladder te maken en de kans op beginnende kloven te verminderen. 
.

Diamantfrais 893/047

Peervormige diamantfrais om de randen van kleine kloofjes glad te maken.
.

Diamantfrais 880

in diverse diameters
Fissuurfrais van diamant met ronde top voor op de rand van de kloof, een kant omhoog en andere kant omlaag.
.

Diamantfrais 854R/033

Diamantfrais met ronde top voor op de rand van de kloof, een kant omhoog en andere kant omlaag.


Het verschil tussen hybrid twisters en diamant twisters is dat diamant net iets duurzamer is als hybrid, maar daartegenover staat dat hybrid fraisen nog net iets “stroever” zijn en dus net iets beter slijpen.

Niet iedereen werkt met dezelfde fraisen voor dezelfde toepassing. Er zijn gewoonweg meer wegen die naar Rome leiden. smile Heeft u praktische vragen omtrent een van de fraisen, kom gerust langs in onze showroom. Irene is onze voetspecialist en zij laat u graag zien hoe zij met deze fraisen werkt.

Producttips voor uw cliënten


 


Producttips bij kloven

Werkzame hoofdbestanddeel
Gehwol Med Klovenzalf Panthenol, Bisabolol
Laufwunder Scrundena Bisabolol, Kamille, Cetearyl Alcohol
Samenwerkende Pedicures Klovenzalf Zinkoxide, Cetearyl Alcohol
HFL Roselan Salicylzuur
Bunio zalf Methylsalicylaat
Centella crème Tea Tree olie, Calendula, Zinkoxide, Vit. E

 


Producttips bij een droge huid

Werkzame hoofdbestanddeel
Gehwol Fusskraft Blauw Aloë Vera, Ureum
Laufwunder Sensitive balm Microzilver, Ceramiden
Laufwunder Hydrobalm Ureum, Natrium lactaat
Laufwunder Lipide balsem Ceramiden, Panthenol, Bisabolol
HFL Dermoleen crème Ureum
Samenwerkende Pedicures Ureum lotion Ureum, Melkzuur

 


Let wel; niet alle bestanddelen waaruit het product bestaat staan vermeld! Alleen de werkzame hoofdbestanddelen.

Niet vermeld bijvoorbeeld is de basis van een zalf. Bij een (extreem) droge huid of kloven bestaat de basis meestal uit Lanoline, ook wel wolvet genoemd en/of gezuiverde Petrolatum (witte vaseline). Petrolatum is een dekzalf en zorgt ervoor dat de huid geen vocht kwijt kan raken. Lanoline heeft dezelfde eigenschap, echter Lanoline trekt in de hoornlaag van de huid. Bovendien verzacht Lanoline de huid net zoals bijvoorbeeld Glycerolstearaat (Glyceryl Stearate) en Zonnebloemzaadolie (Seed Oil) dat doen. 

Zeer effectief voor het behoud van een gehydrateerde huid zijn onder andere: Caprylic/Capric triglyceride, Siliconen (Dimethicone en Cyclomethicone) en Cetyl Alcohol/Cetearyl Alcohol, Stearyl Alcohol. Ze vormen als het ware een filmlaagje op de huid, waardoor de huid geen vocht kwijt kan raken. Ceramiden en Panthenol kunnen ook een positieve invloed hebben op de hydratatie, elasticiteit en barrièrefunctie van de huid.

Voorbeelden van vocht inbrengende ingrediënten zijn: Glycerol, Hyaluronzuur (Hyaluronic Acid), Natriumlactaat (Sodium Lactate), Ureum, Melkzuur (Lactic Acid), Potassium Lactate en wijnsteenzuur (Tartaric Acid). 

Bisabolol werkt ontstekingsremmend en Zinkoxide beschermt de huid. Zinkoxide heeft een adstringerend (samentrekkend) effect en werkt het licht indrogend. Salicylzuur zorgt ervoor dat hoornlaag van de huid losgeweekt wordt, zonder de daaronder gelegen levende huidcellen te beschadigen. 


Producttips bij ontstoken kloven

Werkzame hoofdbestanddeel
Mesitran zalf Honing
HFL Dermazink crème Honing, Zinkoxide
Betadine zalf Povidonjodium

 


Producttips bij huidschimmelinfectie

Werkzame hoofdbestanddeel
Daktarin crème Miconazolnitraat *
Daktarin strooipoeder Miconazolnitraat *
Terbanifine HCL crème Terabifine hydrochloride *
Mykored forte crème Clotrimazol *
HFL Solution spray Sodium Benzoate *
Lamisil crème Terabifine hydrochloride *
Lamisil Once crème Terabifine hydrochloride *
Spreemyk voetpoederspray Sulconazolnitraat *
Gehwol Med voetpoeder Clotrimazol *


 * Doodt schimmels en gisten

Bovenstaande producten zijn slechts een greep uit ons assortiment. Uiteraard geldt ook hier; er zijn meer wegen die naar Rome leiden. smile 


Overige tips

Uiteraard zijn er ook producten zoals HFL Dermo Dry die ingezet kunnen worden bij vochtige voeten of zweetvoeten om een verweekte huid met alle gevolgen van dien te voorkomen.

Indien een behandeltraject bij huidschimmel gestart wordt, verdient het de grootste aanbeveling om ook de sokken en schoenen te behandelen. Mijn persoonlijke advies voor de cliënt: maak dagelijks gebruik van een schoensterilisator en was de sokken op minimaal 60 graden Celsius (liefst op 95 graden Celsius). Bovendien, draag slippers in openbare ruimtes zoals douches, kleedkamers, zwembaden, sauna’s etc.

Heeft u nog vragen over een van bovenstaande producten, neem dan contact op met Irene of Gea via info@lopharm.nl of telefonisch via +31(0)591-630606.

Heeft u ervaring met een van de producten en wilt u collega’s een dienst bewijzen, laat dan hier een productreview achter. Alvast bedankt!

Ga hier naar de aan kloven gerelateerde aanbiedingen.
Nieuwsarchief


 • 29-07-2020
  Leukotape kortingsactie
 • 05-07-2020
  Non-Touch desinfectie
 • 19-05-2020
  Desinfectie
 • 15-04-2020
  Coronabeleid
 • 03-04-2020
  Mondmaskers leverbaar
 • 16-03-2020
  Corona update
 • 03-03-2020
  NGS accreditatie rond
 • 02-03-2020
  Corona besmetting en Volair Fresh
 • 13-02-2020
  Speciale aanbieding
 • 02-02-2020
  Het gebruik van essentiële oliën


 • © Lopharm BV, 2020. Ontwikkeld door Custom Website.

  Lopharm BV gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer